Ελβετική πόλη θα δέχεται πληρωμές φόρων με bitcoin
Anton
/ Κατηγορίες: Οικονομία, Κόσμος

Ελβετική πόλη θα δέχεται πληρωμές φόρων με bitcoin

Ο δήμος Chiasso στην Ελβετία

Ο δήμος Chiasso στην Ελβετία πρόκειται να αφήσει τους κατοίκους να πληρώνουν τους φόρους τους με bitcoin από την αρχή του επόμενου έτους. Η απόφαση είναι μέρος των προσπαθειών της χώρας να γίνει ένας παγκόσμιος κόμβος για τη χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Σύμφωνα με την πύλη του swissinfo.ch, οι αρχές ενέκριναν το νέο σύστημα μετά από συζητήσεις με εταιρείες κρυπτοεγγραφής και αποκλεισμού που εδρεύουν στην περιοχή. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πληρωμές φόρων που πραγματοποιούνται σε bitcoin δεν μπορούν να υπερβένουν τα 250 ελβετικά φράγκα (περίπου $ 265).

"Το Chiasso αναγνωρίζεται διεθνώς ως επίκεντρο μιας αυξανόμενης τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης τόσο για το καντόνι όσο και για την Ελβετία", δήλωσε ο δήμαρχος του Chiasso Bruno Arrigoni.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης Umberto Balzaretti εξήγησε την εστίαση του καντονιού στη γρήγορη επέκταση της τεχνολογίας fin-tech και της κρυπτοεγέρσεως ως ένας τρόπος μετακίνησης από τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την οικονομική κρίση.

Το Chiasso στοχεύει επίσης να ανταγωνιστεί τη λεγόμενη "Cryptovalley" της χώρας στο Zug, η οποία πέρυσι ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πληρωμές (έως και $ 208) σε ασφάλιστρα για δημοτικές υπηρεσίες.

Πολλά ελβετικά καντόνια προσπαθούν να προσελκύσουν διεθνείς νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ο Zug έχει ήδη προσελκύσει παγκόσμιες νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως οι Xapo, Breadwallet, Etherisc και Monetas. Η ελβετική πόλη έχει ακόμη καταρτίσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο για το 2035 για να εξασφαλίσει ότι η οικονομία της θα αναπτυχθεί καθώς οι παγκόσμιες φορολογικές νομοθεσίες θα γίνουν πιο δύσκολες.

Οι αρχές στη Γενεύη ανακοίνωσαν αυτό το μήνα ένα πιλοτικό πρόγραμμα blockchain για την ηλεκτρονική επεξεργασία και αρχειοθέτηση των επίσημων εγγράφων.

Προηγούμενο άρθρο Πόροι αξίας 10 τρις δολαρίων της Β. Κορέας δεν μπορούν να αξιοποιηθούν
Επόμενο άρθρο Αθήνα, η πιο αγχώδης πόλη στην ΕΕ
Εκτύπωση
1505 Αξιολογήστε το άρθρο:
Χωρίς αξιολόγηση

Please login or register to post comments.

Το όνομά σας
Το email σας
Θέμα
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ...
x

Φίλτρο:

Ταξινόμηση κατά:

Φίλτρο ανά κατηγορία

  • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
      • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse