Mazda RX-9 γίνεται υβριδικό
Anton
/ Κατηγορίες: Auto

Mazda RX-9 γίνεται υβριδικό

το νέο μοντέλο αναμένεται το 2020

Η Mazda υποσχέθηκε να φέρει πίσω τον αγαπημένο περιστροφικό κινητήρα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου, με το RX-Vision Concept να αποτελεί την απτή απόδειξη. Με άλλα λόγια, προετοιμαστείτε για δύο χρόνια βελτίωσης του αρχικού σχεδιασμού.

Το RX-Vision προετοιμάζει το δρόμο για ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί επάνω από το MX-5. Θα ονομάζεται RX-9 και θα επηρεάσει το υπόλοιπο της σειράς από την άποψη του σχεδιασμού, των επιδόσεων. Το θέμα είναι ότι θα υπάρξει μια σοβαρή διαφορά μεταξύ του RX-9 και της υπόλοιπης γραμμής της εταιρείας.

Ξεκινώντας από την επόμενη γενιά Mazda 3, τα “κανονικά μοντέλα” υιοθετούν τον κινητήρα SkyActiv-X 2,0 λίτρων και η επόμενη γενιά το SkyActiv-D. Το RX-9, εν τω μεταξύ, θα εισαγάγει το SkyActiv-R. Ο κινητήρας Wankel πιστεύεται ότι είναι 1,6-λίτρων με δύο ρότορες χωρητικότητας 800 cc.

Οι υποθέσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, υποδηλώνουν ότι κάποιο είδος υβριδικής βοήθειας βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις πιο πιθανές λύσεις να είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα ήπιας υβριδικής τάσης 48 Volt, όπως επίσης και ένας ηλεκτροκίνητος υπερσυμπιεστής.

Μεταξύ των λύσεων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Mazda για το επόμενο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο είναι μια ηλεκτρική μονάδα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση του κινητήρα, τη φόρτιση των μπαταριών και την παροχή ηλεκτρικής ισχύος.

Προηγούμενο άρθρο Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός
Επόμενο άρθρο Σάλμα Χάγιεκ κάνει καμπάνια για τα θύματα στο Μεξικό
Εκτύπωση
1036 Αξιολογήστε το άρθρο:
Χωρίς αξιολόγηση

Please login or register to post comments.

Το όνομά σας
Το email σας
Θέμα
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ...
x

Φίλτρο:

Ταξινόμηση κατά:

Φίλτρο ανά κατηγορία

  • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
      • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse