Κόσμος

Βρετανία: Ακτίνα λέιζερ τύφλωσε πιλότο την ώρα της προσγείωσης στο Χίθροου
Anton
/ Κατηγορίες: Κόσμος

Βρετανία: Ακτίνα λέιζερ τύφλωσε πιλότο την ώρα της προσγείωσης στο Χίθροου

Το επικίνδυνο παιχνίδι με τις ακτίνες λέιζερ, γνωστό και από τα ελληνικά γήπεδα, φαίνεται ότι ανθεί και σε άλλες χώρες. Και μάλιστα με πολύ πιο σοβαρούς στόχους και πολύ πιο επικίνδυνα ενδεχόμενα.



Όπως έγινε και στην περίπτωση ενός συγκυβερνήτη της British Airways ο οποίος κατά την φάση της προσγείωσης δέχτηκε στα μάτια του μία ακτίνα λέϊζερ, η οποία ήταν τόσο δυνατή που ουσιαστικά του κατέστρεψε τον αμφιβληστροειδή.

Το περιστατικό έγινε την άνοιξη στο Χίθροου, κατά την φάση της προσγείωσης του αεροπλάνου, με την ακτίνα να είναι τόσο δυνατή και η ζημιά που προκάλεσε τόσο μεγάλη, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αεροπορικής εταιρίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι επρόκειτο για κάποια συσκευκή με στρατιωτική χρήση.

Το αεροπλάνο πάντως προσγειώθηκε κανονικά -καθώς ο συγκεκριμένος πιλότος ήταν συγκυβερνήτης στην πτήση- ενώ ο άτυχος πιλότος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε η σημαντικότατη ζημιά που είχε γίνει στα μάτια του. 

Όπως έγινε γνωστό με την δημοσίευση του περιστατικού σήμερα, το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το οποίο δέχεται τις περισσότερες «επιθέσεις» με λέιζερ από όλα τα αεροδρόμια της Αγγλίας.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξαν 48 επεισόδια, ενώ ολόκληρο το 2014 τα περιστατικά έφθασαν στα 168. 

Επόμενο άρθρο Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακυρώνει την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία
Εκτύπωση
722 Αξιολογήστε το άρθρο:
Χωρίς αξιολόγηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Όνομα:
Email:
Σχόλιο:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
Προσθέστε σχόλιο

Το όνομά σας
Το email σας
Θέμα
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ...
x