Κόσμος

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακυρώνει την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία
Anton
/ Κατηγορίες: Κόσμος

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακυρώνει την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία

Παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, λένε από την Άγκυρα και υποστηρίζουν ότι επί πέντε λεπτά καλούσαν τους χειριστές του ρωσικού SU-24 να απομακρυνθούν - Το μαχητικό καταρρίφθηκε από το έδαφος και δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, απαντούν οι Ρώσοι - Νεκρός ο ένας πιλότος, στα χέρια της συριακής αντιπολίτευσης ο άλλος, μεταδίδει το CNN Turk

Επίσης οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το μαχητικό Σουκχόι 24 δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και ότι είναι σε θέση να αποδείξουν ότι καθ' όλη την διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος βρισκόταν εντός εναέριου χώρου της Συρίας. Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως πρόκειται για «πολύ σοβαρό περιστατικό, για το οποίο είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα», ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακύρωσε το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στην Τουρκία, ενώ για το θέμα αναμένεται να κάνει δήλωση και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Τούρκοι πάντως επιμένουν πως το μαχητικό προειδοποιήθηκε επί πέντε λεπτά, περισσότερες από δέκα φορές. Σε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24, στις 09.20 το πρωί, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κάνει λόγο για δέκα προειδοποιήσεις, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στις 09.24 από δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F 16, στην περιοχή Γιαγιλάνταγ της Αντιόχειας, με βάση τους κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πάντως το επιτελείο αναφέρεται σε «άγνωστης εθνικότητας αεροσκάφος».

Προηγούμενο άρθρο Βρετανία: Ακτίνα λέιζερ τύφλωσε πιλότο την ώρα της προσγείωσης στο Χίθροου
Επόμενο άρθρο Η Τουρκία κατέρριψε μαχητικό SU-24 που παραβίασε τα σύνορά της!
Εκτύπωση
634 Αξιολογήστε το άρθρο:
Χωρίς αξιολόγηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Όνομα:
Email:
Σχόλιο:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
Προσθέστε σχόλιο

Το όνομά σας
Το email σας
Θέμα
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ...
x